Utbud i 
  Falköping


 
 

Bed & breakfast, vandrarhem, billiga hotell samt pensionat, logi, rum, stugor, billiga boenden, övernattningar och weekend!


Allarum.se - Här finns billigt boende med Vandrarhem, Bed & Breakfast och billiga Hotell!
Nästegården Bed & BreakfastVandrarhem, Bed and Breakfast, Hotell

 Falköping kommun i Västra Götaland
 
Stäng
Tipsa en vän om denna sidan
http://allarum.se/visit/nastegardens-tradgard
 
Nästegården Sätuna,
52194 Sätuna
TillbakaVälkommen till Nästegården Bed & Breakfast

Boende i genuin 1800-tals miljö vid natursköna Hornborgasjön. Halvvägs mellan Gudhem och Varnhem – invid den populära pilgrimsleden – ligger Nästegården, en av traktens allra äldsta och bäst bevarade gårdar med anor långt tillbaks i tiden.

På Nästegårdens Bed & Breakfast bor man i kulturhistoriskt återställda byggnader med breda trägolv och handblåst glas i fönstren. Franska järnsängar, handtryckta tapeter och antik inredning skapar en genuin och rofylld atmosfär.

Vi ligger i ett mycket vackert och historiskt jordbrukslandskap som ofta beskrivs som Sveriges Toscana. Den stora attraktionen är den årliga trandansen vid Hornborgasjön men det finns mycket mer att se. Historia, natur, konst och matupplevelser.

Fakta om boendet

  ■ 2 rum, 5 bäddar
  ■ Momspliktig
  ■ 0.9km till Centrum
  ■ 15km till Falköping
  ■ Dubbelrum inkl frukost 850kr

Läge och avstånd

Nästegården ligger i Sätuna, vid Hornborgasjöns södra del strax norr om Falköping. Här följer vägbeskrivning

MED BIL

Från Skövde
Åk väg 49 mot Skara. Ta av till vänster vid Varnhem och fortsätt mot Broddetorp. Ca 1 mil. Kör igenom Broddetorp och sväng höger strax efter Hornborgaån. Följ vägverkets skyltning: B&B Nästegården 3 km. I Sätuna tar man av vänster vid vägverkets skylt och efter 500 meter tar man återigen vänster. Gården på vänster sida är Nästegården.

Från Falköping
Åk väg 184 mot Skara. Ta av höger mot Broddetorp. Efter 8 km är ni i Sätuna. Följ skyltning: Nästegården B&B. 1 km. Efter 500 m. Ta vänster. Gården på vänster sida är Nästegården.

Från Skara
Åk väg 184 mot Falköping. Passera Trandansen. Ta av vänster mot Broddetorp. Efter 8 km är ni i Sätuna. Ta av höger vid vägverkets skyltning: B&B Nästegården 1 km. Efter 500 m. Ta vänster. Gård på vänster sida är Nästegården.

MED TÅG
Närmaste station är Falköping. Därifrån går det bussar (ganska sällan) mot Varnhem. Hoppa av vid Ekornavallen och gå en kilometer mot Båltorp.

GPS:
RT90:
X: 6464127, Y: 1369437
WGS84: Lat N 58° 16′ 52″ Lon E 13° 34′ 46″
Decimal: 58.2812, 13.5795

Måltider

Vi erbjuder frukost som består av närproducerade och ekologiska råvaror. På sommaren kan du grilla i trädgården.

Faciliteter

 • Boende i 1800-talsmiljö
 • Franska järnsängar & äkta linne
 • Vedspis, järnkamin & kakelugn
 • Beläget vid vackra Hornborgasjön
 • fritt the & kaffe
 • järnkamin & ved
 • cykeluthyrning
 • kartor för vandringsleder
 • Öppet året runt
 • Fotvandring
 • Bagageförvaring
 • Bröllopssvit

Våra priser

Gratis! Alla barn under 5 år bor gratis vid användning av befintliga sängar.
Alla barn under 2 år debiteras SEK 250 per natt i babysängar.
Alla äldre barn eller vuxna debiteras SEK 525 per natt, per person i extrasängar.

Övrigt

Trakten kring Falbygden är omvittnat ett av de områden i Sverige med den största och tätaste ansamlingarna av fornlämningar. Det har bott människor i området flera tusen år tillbaka. Många människor.

Endast ett stenkast öster om Nästegården ligger Ekornavallen, ett av Västergötlands märkligaste fornlämningsområden, beläget på en höjdryggssluttning ned mot ån Slafsan. Spännvidden i tid bland gravarna som finns här vittnar om bygdens stora betydelse under forntiden. De äldsta lämningarna sträcker sig så långt som 5000 år bakåt i tiden.

Ett par gånger per år arrangeras mycket populära evenemang där konsten står i centrum. Ett sådant är konstrundan som sammanfaller med påsken varje år. Under hösten anordnas meckelsmäss, den stora skördefesten, där konstnatten är ett självklart inslag. Besökare åker då mellan gårdar och samlingslokaler som tillfälligt antagit formen av gallerier. Det som upplevs som uppfriskande är att amatörerna samsas med yrkeskonstnärerna om utrymmet. Högt och lågt i en salig blandning.

Sedan ett par år finns det en vandringsled mellan Gudhem och Varnhem. Alla som läst eller sett filmerna om Jan Guillous Arn vet att det var två kloster som spelade en stor roll i berättelsen. Det har blivit mycket uppskattat att uppleva den gamla kulturbyggden runt Hornborgasjön med vårt äldsta färdmedel, apostlahästarna. Många vittnar om hur intrycken får tid att sjunka in och stanna kvar. Leden sträcker sig 42 kilometer längs Hornborgasjöns östra brinkar och för seniorerna och dom som inte har löpskorna på rekommenderar vi en övernattning på halva vägen.

Vi samarbetar med Booking.com när det gäller bokningen av denna annons.
När du klickar här nedan på "Boka Här>>" så vidarebefordras du till Nästegårdens Bed & Breakfast sida på booking.com. På Booking.com sida gör du din bokning genom att du fyller i dina uppgifter om boendetid och namn. Du får också information om exakt pris för boendet som i många fall något lägre än vad som angivits på allarum.se.

Boka skriftligt via allarum.se och boendet får ett sms om bokningen vilket ger en snabbare skriftlig återbekräftelse..
Boka här »

Tillbaka
 

klart.se

Antal besökare, statistik hämtas från Google Analytics
Föregående år (2017) 92 st
Nuvarande år (2018) till dags datum 81 st


Publicerades på Allarum.se: 2011-06-11 07:38:18

© allarum.se - Alla rättigheter reserverade. 2018
E-postkontakt: info@allarum.se